det nya livet!

Det har inte blivit så mycket skrivet det sista året. Men här kommer en liten uppdatering om lite hur vårt liv ser ut och vad som hänt! 

Först och främst har vi blivit föräldrar! Vi har fått en liten son som heter Julius och han föddes i mars 2016. En liten blivande minimusher helt enkelt! Därför kommer vi inte att tävla något under 2017 utan vi väljer att sattsa på familjelivet och hundarna hemma denna säsong. För det förstår väl vem som helst att livet ändras en del när man får barn! Hundarna älskar lilleman och lilleman älskar hundarna! Det är fantastiskt att se hur bra det går att ha både hund och barn! 

Vi flyttade i November 2015 ut till vårt drömställe! Ett ställe ute på landet, utan grannar, utan vägar och med alla möjligheter att ha både hundar och andra djur. Vi trivs fantastiskt bra och detta har även gett oss möjligheten att utöka vår verksamhet med hundarna. Nu kan vi ha fler hundar då vi har mer plats, mer möjligheter till träning och många saker som har förenklat livet här ute. Bland annat kan nästan alla våra hundar vara lösa så då är det enkelt för mig att promenera flera åt gången! Vi har även många hundgårdar, inhägnader och fina och stora rastgårdar för dom att leka i! 

Vi har gift oss! Jag, Eliza, och Leo gifte oss i somras! Vi hade ett vackert dröllop i sommarvärmen här ute på gården! Det blev en fantastisk dag att minnas! 

Det är många saker, rutiner och sätt att göra saker på som ändrats i och med allt detta. Men vi har kvar samma goda hundhållning, träning av hundar och goda uppfödning som tidigare, om inte ännu bättre! 

Vi har även planer på att utöka avelsverksamheten 2017 och verkligen sattsa på Samojeden som ras. Det innebär att vi endast kommer att ha hundar hemma som kan köras i draget samt avelshundar då vi inte vill bara ha massor av hundar som blir bortglömda. Då därför har vi i år placerat om två vuxna hundar då de inte kunde köras i draget. Tyvärr måste man göra sådana val ibland men i långa loppet så tror vi på det vi gör och ser fram emot framtiden med stora förhoppningar! Nu planerar vi inför nästa års kullar då vi tänkt para både Ami och Polly samt 2018 års tävlingar då det blir både Polardistans samt andra längre lopp med hundarna! 

Vi får inte heller glömma att vi håller på att starta upp verksamhet här på gården med butik, tursitkörningar och kurser/föreläsningar. Vi har egen lokal och verksamheten kommer att dra igång ordentligt våren 2017. Kurserna drar igång redan under vintern! 

Helt enkelt händer det mycket positiva saker här på kennel Blåtassen och vi är tacksamma för alla er som stöttar oss och finns vid vår sida! 

Kärlek till alla er därute! 

Gos gos från Eliza Kirgios 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • David Nordqvist » Inkörning av unghund:  ”Spännande inlägg! Jag har en hane hemma på snart 5 månader som jag skulle vilja ..”

  • Elga Carlsson » Hundfolk och folk med hund:  ”Bra skrivet Elisa men vad många glömma utställning är inte ett normalt sätt att ..”

  • Tine Karlsen » Jerry ska bli pappa! :  ”Vi gleder oss stort over å få lov å bruke deres perfekte Jerry. Makan til mann s..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln