Om oss

Kennel Blåtassen registrerades hos SKK 2010 men Samojedhund har funnits hos mig sedan 2005 då jag köpte min första hund. Jag skrattade med åt skämtet om polarhundssjukan, att köper man en blir de bara fler, men här är jag långt senare med många fler hundar! 

Jag som har startat och driver kenneln heter Eliza Kirgios och jag bor strax utanför Sala i Västmanlands län tillsammans med mina 2 barn och delar gård med min mor, som även hjälper till med både djur, barn och gård. Gården vi bor på heter Skorkebo Gård och här driver vi även uppfödning av höns, vaktlar, kaniner och ankor. På gården bor även 2 katter och sköldpaddan Olle.

Jag brinner främst för att föda upp mentalt trevliga och fysiskt sunda hundar, med allt vad det innebär. Främst fokuserar jag på att hundarna ska ha god mentalitet för att passa som aktiva familjehundar. 

2023 flyttade den första rasrena Siberian Huskyn till mig. Jag har haft en del huskys tidigare men denna är den första renrasiga. Tanken är givetvis drag, tävling och uppfödning även med Siberian Husky. 2024 flyttar en liten Kleinspitz in till oss! Förhoppningsvis blir hon en älskad familjemedlem men hon kommer att delägas tillsammans med uppfödaren och tanken finns för framtida avel. 

Mer om mig

Med flertalet åt av utbildning inom bland annat hundbeteendevetenskap, hundens beteenden, berikning, flockliv, valputveckling och problembeteenden har jag en bra grund för det teoretiska och det praktiska har jag lärt mig genom åren då jag jobbat med hundar på olika sätt. Jag håller ibland kurser inom namnet EK hundutbildning.

Jag har även arbetat inom människovården i flertalet år och har stort intresse för bland annat NPF och andra typer av funktionsvariationer, främst hos barn. Drömmen är att kunna kombinera verksamheten på gården med att kunna erbjuda barn en trygg miljö för utveckling.

Utbildningar:
Hundens hus Hundinstruktör - 2008
HUNDuppfödareutbildning okt 2012 - Hundutbildningsgruppen
HUNDen ur olika vinklar 2013 - Hundutbildningsgruppen
HUNDkursledarutbildningen 2013 - Hundutbildningsgruppen
Hundberikningskonsult 2021 - 
Hundutbildningsgruppen

Jag har varit på diverse utbildningar, föredrag och liknande.