Demon

För det första så kan vi nu meddela att Telli löper! Så hon kommer paras inom två veckor. Passande nog såg vi första blodet på Mors dag. Men vi tror att hon började redan någon dag innan men det är svårt att se blodet i början. 

Sedan är ju Demon här, hanen som ska bli pappa till Tellis valpar. Vi passade på att ta hem honom medan Lone var i Sverige så att de kunde i lugn och ro lära känna varandra och slippa stress runt parningen. Det är väldigt kul att lära känna honom och här kommer en egen liten beskrivning av honom. 

Demon är en stor hane med en otroligt härlig mentalitet. När han först kom hit blev han lite stressad, vilket är förståligt då han annars bara bor med hanar och han kom till ett helt nytt ställa fullt av både tikar men också löptikar samt många hundar. Ett ställe som han aldrig varit på med människor han inte känner. Själva stressen var förväntad men sättet han visade och hanterade stressen på var intressant. Många hundar som hade blivit utsatta för liknande stress hade nog gjort en av två saker, antingen blivit mycket passiva men med en mental stress eller visat fysiska stressymtom i form av att till exempel skaka i kroppen, hoppa, skälla, springa runt osv. Demon hanterade stressen genom att nyfiket försöka hälsa på alla hundarna, springa runt och upptäcka omgivningen och direkt ty sig till oss. Även om man ser att han inte är helt avslappnad ibland så är han väldigt lugn och trygg i sitt beteende. Det finns inget ont i honom alls och han är så trygg, snäll och go! Han är väldigt intresserad av Telli som han får gå med nu. Telli är vår hund som fungerar bäst med andra hundar av alla så även på det sättet så fungerar det mycket bra! De två har blivit mycket förtjusta i varandra. Telli kan däremot tycka att han är lite jobbig ibland när han är i hennes rumpa jämt, så då säger hon ifrån, och han ser liksom ledsen och sårad ut av hennes avhysningar. Stackars pojk, det kan inte vara lätt att vara hanhund. Sedan hjälper det nog inte heller att Polly höglöper. 

Andra saker vi har märkt med Demon är att han är mycket miljöstark när man är ute med honom. Väldigt framåt och nyfiken på allt, precis som en Samojed ska med andra ord! Han är lyhörd och lättsam i koppel och stark och duktig i selen! Vi har provat honom i spannet två gånger hittils och han jobbar duktigt. 

Något vi alltid har uppskattat med Telli är hennes intresse för vatten, hon badar mer än gärna och kan även simma, Demon verkar även han ha ett intresse för vatten och undviker verkligen inte pölarna utan verkar tycka om att traska runt i alla pölar och åar. Det tycker vi om då det är ett perfekt sätt att svalka sig på barmakssäsongen samt en nyttig och rolig aktivitet på sommaren. 

Så ja, samanfattningen på Demon är att han är en mycket trevlig, lugn och behaglig hund. Precis det vi ville ha! Vi hade ju givetvis träffat honom innan en del men det är extra kul att få verkligen lära känna honom. Men sedan har han ett mycket gott driv i arbetet vilket är mycket viktigt för oss! 

Vi vill ju ha hundar som tål mycket belastning både psykiskt men även fysiskt i dragarbetet. De ska ha mycket arbetsvilja och kunna arbeta under långa pass utan att tappa fokus. Därför är det bra med hundar med ett jämt temperament och god arbetsmoral! Samtidigt måste hundarna även klara av en vardag med andra hundar, olika miljöer, människor och allt vad livet erbjuder och utmanar med. Därför tittar vi på föräldradjurens olika egenskaper och styrkor för att kompletera båda föräldrarna till att få ut goda egenskaper hos valparna. 

Vi tror att detta kommer att bli mycket bra valpar! Så nu får vi alla hålla tummarna för att allt går som det ska! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • David Nordqvist » Inkörning av unghund:  ”Spännande inlägg! Jag har en hane hemma på snart 5 månader som jag skulle vilja ..”

  • Elga Carlsson » Hundfolk och folk med hund:  ”Bra skrivet Elisa men vad många glömma utställning är inte ett normalt sätt att ..”

  • Tine Karlsen » Jerry ska bli pappa! :  ”Vi gleder oss stort over å få lov å bruke deres perfekte Jerry. Makan til mann s..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln