Man måste ju få skryta - Polly är en champion! 

Ja alltså, vi är ingen utställningskennel. Men man måste ju erkänna att det är kul när det går bra! Vi visar ju hundarna för en form av avelsutvärdering samt för att få en bedömning på hundarna vi föder upp eller ska avla på. I år har det blivit många utställningar för oss, som annars går på ungefär en eller kanske max två per år. Hittills har vi hunnit med hela 4 utställningar och ska delta på ca 2-3 till. Men det räknar jag som ett exremår. Samtidigt har det ju gått bra, vilket givetvis gör vem som helst taggad till att visa mer! 

I Furudal visades Polly för första gången i officiel klass, tidigare hade hon visats i valpklass som gick lite sådär. Då blev Polly bäst i rasen och fick sitt första CERT (för att bli champion behöver man tre CERT, certifikat). Så då bestämde jag mig för att visa henne på några till. Då ställdes hon först i Ånnaboda och fick r-cert (reserc certifikat). Sedan ställdes hon i Bollnäs och blev återigen BIR, bäst i rasen. På den utställningen blev även Haskii BIM, bäst i motsatt kön. Så då fick hon sitt andra CERT. Då behövdes endast ett till så jag bestämde mig för att visa henne på en SKK utställning, men anmälde för säkerhets skull till två. På första utställningen i Köping blev hon bästa brukstik med CK och tredje bästa tik och fick därför sitt sita CERT och fick däri sitt championat! 

Vi är sjukt stolta, lite sådär väl malliga kanske. Både för att vi har vår första champion men också för resultaten hon har fått. Att få ett championat på endast 4 utställningar där man även har blivir BIR på två av dom, tycker jag är otroligt bra! Samtidigt älskar Polly att gå på utställning. Hon liksom tycker att det är super roligt att springa runt i en ring och stå rakt upp och ner och visa upp sig! 

Polly kommer att ställas på några utställningar i år igen, mest för skojs skull. Men sedan är nog hennes utställnings karriär över och vi får sattsa på något annat istället. Just nu börjar jag fundera på att träna viltspår med några av hundarna och kanske även tävla i det, för säsongerna man inte kan träna eller tävla drag! Så vi får se, kanske får vi en viltspårschampion om något år! Oavsett vad är det kul att ha mål och känna sig duktig och uppskattad!

/Eliza 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • David Nordqvist » Inkörning av unghund:  ”Spännande inlägg! Jag har en hane hemma på snart 5 månader som jag skulle vilja ..”

  • Elga Carlsson » Hundfolk och folk med hund:  ”Bra skrivet Elisa men vad många glömma utställning är inte ett normalt sätt att ..”

  • Tine Karlsen » Jerry ska bli pappa! :  ”Vi gleder oss stort over å få lov å bruke deres perfekte Jerry. Makan til mann s..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln