Född kull

Blåtassen eevee

"Isa"
Född: 2016-07-17
Regnr: SE45078/2016
HD: A
Ögon: UA

Mer information om Isa:

Isa har tidigare haft en kull hos oss här på Blåtassen. Isa är född hos oss ur vår pokemon kull efter Kira och vår egenuppfödda hane Jerry. Isa och hennes syskon trevliga, balanserade och friska hundar. 
Isa går väldigt fint i draget, håller ett jämt tempo och jobbar bäst i team med andra hundar. Hon är snabb och jobbar hårt, passar bäst i wheel men fungerar även bra i led. Isa har en mycket god pälskvalitet och goda polara egenskaper. Förrutom det så är hon även en väldigt trevlig och mysig tjej som charmar de flesta som träffar henne. 

Jezzamynens Varaviksne

"Sigge"
Född: 2021-04-28
Regnr: SE39136/2021
HD: A/A
ED: 0/0
Ögon: 

Mer information om Sigge

Sigge föddes hos Jezzamynens kennel och flyttade till oss när han var 12 veckor gammal. Sigge är en otroligt trevlig, social, balanserad och snäll hane med mycket gott driv i draget och går väldigt fint i alla positioner i spannet. 
Sigge har väldigt lätt att anpassa sig i olika miljöer och trivs bra med de flesta människor och hundar. Sigge är en social, mysig, lyhörd och uppmärksam hane som är lätt att tycka om och vilja ha med överallt!  

Valparna är födda! 

Den 12/5 födde Isa en kull på hela 15 valpar (!!!!) varav 3 hanar och 12 tikar! Alla valparna har klarat sig och är välmående och det kommer att finnas både hanar och tikar till salu!

Om parningen: 

Denna kombination var från början en tjuvparning där tiken tystlöpte och de passade på när matte var bortrest! Sigge är nu däremot röntgad och har alla papper i ordning så valparna föds upp och registreras som vanligt i SKK! Detta kommer inte att innebära något extra eller krångel för valpköparna utan valparna säljs som vanligt med stamtavla och allt vad som hör till.

Trotts att kombinationen denna gång var en tjuvparning (Sigge var strax över 11 månader vid parningen) så fanns det planer på just denna kombination då vi tycker att kombinationen skulle bli väldigt lyckad. Båda föräldradjuren är mycket trevliga, balanserade och aktiva hundar. 

Dessa valpar kommer att passa perfekt till aktiva familjer som är medvetna om Samojedens fysiska behov av rörelse och har intresse av ett aktivt friluftsliv! 

Vi kommer att sälja dessa valpar till aktiva hem, så är du intresserad av en valp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i och skicka in formuläret HÄR!

För bilder och mer information gå gärna in på våra sociala medier: 
Facebook: Kennel Blåtassen
Instagram: Blatassen_samoyed