Födda valpar 11 Augusti 2015

Blåtassen Metalloid Tellurium 
Regnr: SE54329/2012
Hd: A
Öga: Ua
Mankhöjd: ca 53 cm
Vikt: 18 kg
Kullar: 0 st

Demon 
Regnr: DK 16215/2009
Hd: B
Öga: Ua
Mankhöjd: ca 60 cm 
Vikt: ca 28 kg
Kullar: 1 st
Demon finns på kennel TeamNordvestgaarden i Danmark. Kicka här för att komma till hemsidan. 

Den 11:e Augusti föddes det 5 friska valpar, 1 hane och 4 tikar! 
ALLA VALPARNA ÄR SÅLDA!

Om föräldrarna

Telly eller "Telli" som hon också kallas är en mycket aktiv tik med ett riktigt bra arbetshuvud och är en riktigt duktig draghund. Båda bilderna ovan är på hundarna när de är i sommarpäls, vi anser att det är bra att se hur hunden ser ut  under pälsen.
Fler bilder på Telli finns på hennes sida och nedan finns bilder på Demon. 

Anledningen till varför vi har valt Telli är för hennes goda fysik samt hennes fantastiska mentalitet. Telli är en väldigt aktiv tik som älskar att arbeta. Hon är även väldigt social både mot hundar och människor och trivs allra bäst i en stor hundflock med massor av kompisar. Telli har varit extramamma till Actinideskullen sedan de var 5 veckor och när de var ca 8-10 veckor och Kira valde att skilja sig från valparna helt tog Telli över hela rollen som uppfostrande mor! 

Telli har genomfört 1 st DP60, 1 st barmarksprov (10km), 2 st DP20+ samt blivit utställd med endast excellent. 

Demon är en stor och snäll hane med underbart temperament!
Demon bor i Danmark hos Lone Ottensten och arbetar som draghund. Demon är av goda draglinjer och på kenneln finns även hans bror Dixi. Lone hade även Demons pappa Harley. Demon är alltså en stor hane och kommer från en släkt med stora hundar. Så troligtvis kommer han att bidra med lite storlek till några av valparna. 

Demon har genomfört DP20+, DP10 samt gått i startande spann på Polardistans men som tyvärr fick avbryta på grund av storm. Demon har även blivit utställd med excellent. 
 

Våra förhoppningar med kullen

När vi valde kombinationen ville vi ha hundar med god arbetsmoral dvs ett gott arbetshuvud och goda fysiska egenskaper för medel- samt långdistansdrag. Alltså hundar som är hållbara både fysiskt samt psykiskt för hårt arbete. Vi vill också ha fram hundar som är sociala samt har gott självförtroende i sociala samanhang med andra hundar och fungerar att arbeta och leva med andra hundar. 

Telli är en liten tik medan Demon är en stor hane. Vi förväntar vi oss både litet och stort från kullen. Telli är dock den minsta ur sin kull så genetiskt sätt finns det möjlighet för lite av varje - litet, mellan och stort. 

Så vi hoppas på duktiga draghundar med stabilt och aktivt temperament :)