Frågor och svar

Här kommer vanliga frågor som vi får och svar från oss. 
Kommentera gärna nedan med era frågor så kan vi svara på dom!
 

 1. Hur går man tillväga för att få köpa en valp från er? 
  Svar: Att köpa en valp är en ganska komplicerad resa. Vi säljer inte valp till vem som helst utan är väldigt noga med att välja rätt hem till våra valpar. Därför kan det vara svårt att få kontakt med oss då vi har väldigt mycket förfrågningar och tyvärr inte lika mycket tid att lägga ner på att svara på alla. Men det första man gör är att läsa om oss här på hemsidan, sedan skickar man ett mail till oss via valpformuläret HÄR. Får man inte svar inom en vecka så rekomenderar jag att ringa oss och visa ert intresse. Hur mailet är utformat ger oss en stor indikation på hur ni är som människor och lägger grunden för kommande relation, så lägg ner tid på att berätta om er själva och era drömmar och planer med er eventuella framtida familjemedlem. Tycker vi att det passar bra så är nästa steg att besöka oss, dessa besök tar vi helst emot innan valparna är födda men har de hunnit födas så går det också bra. Men tanken är att ni ska få en bild av oss som uppfödare och våra hundar och vi ska få en bild av er under träffen och därför får ni i första hans träffa de vuxna hundarna först. Alla valpar är söta, men vi säljer endast valp till dem som har en god plan med sitt valpköp. Efter besöket så ser vi om intresset kvarstår från båda håll och ni kan då komma att hamna på en "intresselista" vilket innebär att vi vet att ni är intresserade av att köpa valp från oss. De som ligger på mest och visar intresse har störst chans att få köpa valp, så vi jagar inte på folk som inte hör av sig. Intresselistan är dock ingen garanti på att ni får köpa valp utan det betyder bara att ni är "godkända" av oss och får gå vidare till nästa steg. När valparna är födda så ser vi hur många det blev och av vilket kön och då "tilldelas" de som får en valp en av ett specifikt kön efter ca 1 vecka (då vi vet att de klarat sig). Då vet ni att ni fått en valp eller inte. Vid 7 veckors ålder gör vi valptest och då vet man vilken individ som väljs ut till just er. 
 2. Vad kostar en valp från er? 
  Svar: Vi tar 20 000 kr vid försäljning av valp inom Sverige och flyttar valpen utomlands tillkommer avgifter för pass, avmaskning och exportstamtavla. 
 3. Får man komma och hälsa på er? 
  Ja och nej, vi får mycket frågor om besök. De vi i första hand vill ta emot är de som faktiskt är intresserade av att köpa valp av oss. Detta är för att vi tyvärr inte har tid och möjlighet att ta emot alla intresserade på grund av brist på tid och att vi gärna vill ta vår tid och kunna svara på alla frågor när ni kommer. Därför tar vi i första hand emot besökare som ska köpa valp och även andra i mån av tid. Men självklart får man träffa oss, hundarna och se kenneln innan valpköpet. 
 4. Om man skulle köpa en valp av er och behöver lämna tillbaka den, tar ni tillbaka den då?
  Ja, alltid oavsett anledning. Däremot får man vid köp skriva under att man står för leveransen till oss vid eventuellt återköp.
 5. Har era valpar stamtavla?
  Ja, våra valpar är registrerade i SKK och har stamtavla. 
 6. Kan man få råd och stöd efter valpköpet?
  Ja, vi ställer gärna upp efter valpköpet med råd och stöd.

Ställ gärna en fråga via kommentarsfältet så svarar vi på den så fort vi får möjlighet!