Att köpa valp

Det vi kräver av våra valpköpare

Vid valpköp ska man vara medveten om vad rasen kräver och vara förberedd på valptiden. Vi stöttar gärna men vill att man utbildar sig inom hundskötsel innan valpköpet så att man är medveten om vad det innebär att äga en Samojedhund och främst vad som krävs av en valp. 
Förrutom kunskap vill vi se till att det finns intresse, plats, kärlek och tid för valpen då det är en stor omställning att få in en valp in i hemmet. 

Hur går det till om man är intresserad?

Vid intresse av valp från oss kontaktar du oss via mail där ni fyller i intresseanmälan valp som ni hittar under "om oss" i menyn ovan. 
Då berättar du lite om dig själv, vad du är intresserad av att göra med din hund och lite om hur ditt liv ser ut idag. Vi vill också veta vad just DU förväntar dig av din hund. Detta är viktigt då vi vill se att rätt valp hamnar i rätt hem.
Om fortsatt intresse finns, även efter telefonsamtal, kan du anmäla dig som "intressent". 

Alla valpar levereras runt 9 veckors ålder. Detta är för att valparna ska få så god start i livet som möjligt och  bland annat lära sig hundspråk men också för att valparna blir tryggare vid senare flytt. Detta lägger även ett större arbete för oss uppfödare vilket vi mer än gärna gör! Valpköpare KAN komma med önskemål om vad man ska göra med sin valp men i stort så behandlar vi ALLA valpar lika och alla får samma fostran och miljö. Valpköparna är välkomna att besöka oss om de vill från 4 veckors ålder för att umgås med sin valp!

Allmän info

Alla kullar är tagna främst för att vi själva vill ha valpar efter dessa föräldrar och vi behåller oftast valpar från de kullar vi tar. Vi tror mycket på de kombinationerna vi tar och vill självklart träffa alla valpar efter leverans och kommer därför hålla valpträffar med olika aktiviteter. Vi kommer också att ställa upp om ni behöver hjälp i träning, frågor om skötsel eller om ni bara vill prata av er.

När hunden är 18-24 månader önskar vi att alla valpköpare höftledsröntgar sin hund. Behöver ni hjälp med röntgen kan vi boka tid gemensamt och åka tillsammans. Detta är mycket viktigt både för er egen hund, för framtida avel och för rasen.

Valparna föds upp i hem miljö tillsammans med våra övriga hundar, katter,barn och självklart mycket social tid med vuxna människor. Vi lägger stor vikt på socialisering och rätt skötsel under valptiden. 
Vi önskar första kontakt via mail.

Vid leverans är valparna:
Avmaskade, chippade och vaccinerade
Registrerade i SKK

Med sig till sitt nya hem får köparna:
Mat som valpen är van vid
Valpkoppel och halsband
Litet valpkitt
och självklart lilla valpen.