Vår hundsyn

Först och främst familjemedlemmar

Alla våra hundar som vi har i vårt hem är alltid först och främst familjemedlemmar, detta innebär att vi behandlar alla våra hundar på lika sätt och alla tränas och får sina behov tillgodosedda. När vi tar valpar behåller vi valpar från varje kull då vi endast tar kullar efter föräldrar som vi tror på och vill föra vidare inom rasen. De valpar vi behåller ska självklart vänjas in i familjerutiner precis som alla andra.

Alla våra hundar vi har hemma ser vi alltså som vår familj och behandlar dem även så. Det innebär att våra hundar sover inne med oss på nätterna och vi har alltid hundar innomhus med oss när vi är hemma och varvar dem under dagarna och nätterna så att alla få lite social innetid.

Uppfylla hundarnas behov

Förutom att våra hundar är vår familj så är de hundar! Detta innebär att de har de behov som hunddjuret har. Dessa ser vi till att hundarna får utlopp för för att må bra. Det är bland annat att Samojederna har ett stort behov av fysiskt arbete, dvs drag, de har sociala behov och vill inte vara ensamma ute hela tiden, de vill även röra sig och uppleva miljöer genom promenader och leka och busa med varandra och oss.

Livet ska vara roligt

Det som främst markerar vår hundsyn är hur vi hanterar våra hundar. Då vi båda är utbildade inom hund har vi god förståelse över hunden och hur den fungerar. Vilket innebär att vi alltid ser till att all hundhantering ska ske på ett positivt sätt. Självklart ska man sätta upp regler och rutiner. Däremot får man inte glömma att alla vill hellre vara med någon som är glad och trygg än arg och sur.

Vi tar även hundarnas känsloliv i beaktning och accepterar deras egenheter som de har. Ingen är perfekt och alla måste få vara sig själva och känna sig trygga i sin hundflock.

Respekt för varandra är nyckeln till ett trivsamt hundägande.

Eliza, Leo, Haskii och Björn på vadnring juni 2015
Eliza, Leo, Haskii och Björn på vadnring juni 2015
Bebis Björm!
Bebis Björm!
Efter PD60 i Hamra 2015
Efter PD60 i Hamra 2015
Lerig dragtur maj 2015
Lerig dragtur maj 2015