Bielkersmils Chilli of Allsvinn

"Chilli"

Född: 2009.07.31

Uppfödare: Bielkersmils kennel

HD: B/C

Ögon: ej lyst

Meritering: DP60 (Februari 2015)

Om Chilli:
Chilli tog vi hem när hon var 6 månader från uppfödaren. Hon hade inte blivit såld tidigare och vi föll för henne och hennes charm. Chilli kan vara väldigt försiktig i nya och obekväma situationer. Däremot är Chilli en väldigt lugn och stabil individ som man lätt blir känslomässigt knuten till. Hon har stora ögon och ett minspel som gör att man helst av allt bara vill ligga och gosa med henne i timmar.

Chilli älskar att vara utomhus och kommer inte in förrän sent på kvällen och då för att få gos och sova i fred. Hon har sin liggrop i stora hägnet där hon gillar att vara.

I draget har Chilli gått som ledarhund sedan hon var ca 1 år. På grund av att hon är så lättsam och lyhörd är hon lätt att kommunicera med och lyssnar bra till en samtidigt som hon kan ta initiativ och leda de andra hundarna.
På grund av att hon inte är så miljöstark har vi alltid en till ledarhund som kan stötta henne när hon känner sig obekväm.

I familjen och hemmet är Chilli den stabila tiken som alla ser upp till. Hon håller ordning på valpar och vuxna hundar så att de inte är orättvisa, mobbar varandra eller är allmänt elaka.

Så länge livet erbjuder mat, gos och motion är hon nöjd!

Meritering: 
Hamra - DP60 (Februari 2015)