Blåtassen Actinides Americum

"Ami"

Född: 2014.06.29

HD: A
ED: UA
HDindex:

Ögon: UA (2016-12)
 

Om Ami: 
Ami är enmedelstor tik som blev otroligt lik sin mamma Kira! Både till utseende och även i sättet. Hon älskar att använda nosen och spåra och är en smidig tjej. Ami har ett mycket vackert utseende med sin korta päls med rikliga täckhår, sin långa nos, stora öron och långa ben. 

Ami är en duktig draghund, hon är lugn i starten och jobbar fokuserat i spannet. Hon trivs bäst i mitten då hon tycker att de andra som är mer livliga är lite jobbiga ibland, men när man väl kommer igång så bryr hon sig inte alls. Ami är tävlad och meriterad i en tävling. När Ami är lös är hennes favoritsak att springa allt hon har fram och tillbaka, för det är ju roligt att springa fort! 
Ami är en relativt mild, mjuk och lättsam tik vilket är tacksamt i en stor flock med hundar. Hon hamnar aldrig i bråk utan undviker konflikter, försöker någon bråka med henne så går hon hellre iväg.
 Ami älskar att träna på vardagslydnad och roliga trix och konster med matte, hon lär sig väldigt fort. I nya miljöer tar sig Ami tid att titta, fundera och tänka innan hon agerar, hon är alltså enkel att ha med sig till nya ställen och hon fungerar bra ihop med både människor och djur. 

Utställning: 
Furudal SPHK 2015 - BIR valp
Ånnaboda SPHK 2015 - 

Meritering: 
Hamra - DP60  (Jan 2016)

Ami Novemner 2020
Ami Novemner 2020